Etusivu >> Järjestelmät >> Haravajärjestelmät

Veikkaus Sivustot

 

Haravajärjestelmät

Haravajärjestelmät ovat ns.epätäydellisiä järjestelmiä jotka koostuvat hajariveistä ja ne merkitään tietotekniikkaa hyväksi käyttäen pelikupongille lyhennetyssä muodossa ainoastaan yhdellä perusrivillä.

Kuinka järjestelmät on tehty

Järjestelmät on tehty ottamalla vastaavista täydellisistä järjestelmistä pieni määrä nk. avainrivejä, joilla taataan vähintään alempien voittoluokkien tuloksia pelaajalle. Jokaisella käytettävissä olevalla haravajärjestelmässä on minimitakuu ja ne on jaoteltu tämän ominaisuuden mukaan. Minimitakuu on järjestelmästä riippuen paras mahdollinen tulos -1, -2 tai -3. Minimitakuu tarkoittaa käytännössä sitä tulosta jonka haravajärjestelmä takaa, jos siinä on kaikki kohteet oikein.

Esimerkiksi: Saadessasi perinteisen vakioveikkaus 1. rivin oikein kun siinä on pelattavana kokonaisuudessaan 13 kohdetta. Käytössäsi on haravajärjestelmä (paras tulos -3), jolloin sinun tuloksesi on 13 - 3, eli 10 oikein.

Jokaisella vakioharavajärjestelmällä on omat määrätyt vaihtelurajansa, joissa on käytössä läpipelattuja, ns. varmoja ja osittain varmoja rivejä.

Kohteiden merkitseminen

Varman kohteen merkitset yleensä merkillä  1, X tai 2 kuponkiin(yksi merkki).

Osittain varman kohteen merkitset joko 1 2, 1X tai X2 kuponkiisi (kaksi merkkiä).

Läpipelattu kohde(täysin vaihdeltu) on kohde johon merkitset kaikki kolme merkkiä, eli 1X2 (kaikki kolme merkkiä).

Hinnan muodostuminen

Haravajärjestelmän hinta muodostuu valittavan järjestelmän suuruudesta. Valitessasi haravajärjestelmän, jossa on käytössä 92 saraketta on järjestelmän hinta 92 x panos.
Järjestelmäpelit tarkastetaan yleensä taulukkojen tai ohjelman avulla, sillä kuponkiin on merkitty vain perusrivi jolla harava ilmoitetaan ja näin tarkkaa tulosta ei voi lukea tositteesta.

Olemassa olevia vakiojärjestelmiä on aivan liian monta ja siksi emme pyri läpikäymään niitä tässä, vaan annamme vain tarvittavan perustietouden miten haravajärjestelmät periaatteessa toimivat.

Kuitenkin mikäli olet epävarma esimerkiksi tulevan viikon vakioveikkaus rivistä ja yllätystekijöitä on mielestä liikaa, niin silloin voit haravajärjestelmää käyttämällä pelata ns.epävarmat kohteet läpipelattuna ja puolivarmat osittain varmoina. Tällä tavoin voit taata itsellesi paremmat voitonmahdollisuudet ja oikein pelaamalla isojakin voittoja.