Etusivu >> Vedonlyöntimenetelmät >> Arbitraasi vedonlyönti

Veikkaus Sivustot

 

Arbitraasi vedonlyönti

Arbitrage VedonlyöntiArbitraasi on kehittynyt vedonlyöntitekniikka, peräisin bisnesmaailmasta. Se on eräänlainen riskienhallintajärjestelmä jota voidaan soveltaa myös vedonlyöntitarkoitukseen. Arbitraasi tilanne syntyy, kun vedonlyönti firmat antavat erisuuruisia kertoimia eri voittomahdollisuuksille. Parhaita kertoimia arbitraasin käytön kannalta ovat vedonlyöntitoimistojen antamat ns. ylisuuret kertoimet, jotka johtuvat joko vääristä arvioista tai puhtaista virheistä.

 

Vedonlyöjien keskuudessa termi arbitraasi lyhennetään usein Arb muotoon ja ihmisiä jotka käyttävät arbitraasia heitä kutsutaan termillä arbers. Tyypillinen arbitraasi voitto on yleensä siinä 2% luokkaa, kuitenkin usein se saattaa olla 4-5 prosentin välimaastossa ja joissakin erityisissä tapauksissa se voi saavuttaa jopa huiman 20 prosentin lukeman.

 

Käyttämällä arbitraasi menetelmää lyöt vetoa ilman riskiä, sillä hajautetut panostusvaihtoehdot takaavat sinulle aina tietyn voiton. Tämän vuoksi arb vedonlyöntiin liittyvät panostussummat ovat usein huomattavasti suurempia, kuin normaali vedonlyönnissä.

Esimerkki arbitraasin käytöstä jalkapallosta Barcelona vs athletic:

Vedonlyöntitoimisto A antaa barcelonan voitolle kertoimeksi 1,35
Vedonlyöntitoimisto B antaa tasapelille kertoimen 7,00
Vedonlyöntitoimisto C Athletic voittaa kerroin 15,00

Sijoitettava veikkaus rahasumma on 100 euroa, voittaaksesi takuuvarmasti sinun tulee jakauttaa tämä kyseinen rahamäärä panostamalla se seuraavalla tavalla:

Merkki Valinta Rahasumma
1 Barcelona 77,951
x Tasapeli 15,033
2 Athletic 7,013


Yllä olevien kertoimien perustella voitat tuloksen osuessa seuraavalla tavalla:

1. 1,35 x 77,951€ = 105,23385 euroa
x. 7,00 x 15,033€ = 105,231   euroa
2. 15,00 x 7,013€ = 105,195   euroa

Kuten esimerkkitapaus osoittaa voitat lopputuloksesta riippumatta noin 105,2 euroa satasen panostustasi vastaan, joten saat 5,2 prosentin koron sijoituksellesi ja voit lunastaa sen välittömästi.

Periaatteessa pelaajan päätehtävä on on vertailla vedonlyöntitoimistojen antamia kertoimia  ja etsiä niistä suurimmat, niin kotijoukkueen voitolle, tasapelille ja vierasjoukkueen voitolle. Kuitenkin on otettava huomioon, että niin tasapelin ja vierasvoiton kertoimien on oltava tarpeeksi suuria voiton tekemisen mahdollistamiseksi.


Arbitraasi teoria:

On olemassa useita erillaisia tapoja käyttää arbitraasia. Olen kerännyt tähän alapuolelle joitakin niistä jotka sisältävät laskenta kaavat ja arbitraaseihin liittyvät riskit.
Alla olevassa taulukossa esitellään joukko muuttujia, joita käytetään arbitraasi mallin vahvennuksessa.

Muuttuja                     Selitys
l1 lopputulokseen vaikuttava panos    1
l2 lopputulokseen vaikuttava panos 2
k1 Kerroin p1:lle    
k2 Kerroin p2:lle
p1 Palautus jos l1 toteutuu
p2 Palautus jos l2 toteutuu

Arbitraasi löytyy vertailemalla vedonlyöntitoimistojen antamia kertoimia

Tämän kaltainen arbitraasi hyödyntää eri kertoimia mitä eri vedonlyöntitoimistot ovat antaneet. Oletetaanpa seuraavanlainen tilanne: Käsitellään nyt tapahtumaa kahdella eri lopputuloksella em.tennis ottelu jossa joko Federer tai Henman voittaa. Tämä kyseinen ajatus malli voidaan yleistää käytettäväksi myös taphtumiin joissa on useampia mahdollisia lopputuloksia, mutta näin se on kaikkein selkeintä ymmärtää käytännössä.

Kahdella eri vedonlyöntitoimistolla on erillaiset käsitykset kummalla pelaajista on paremmat voittomahdollisuudet. He tarjoavatkin näin seuraavanlaisia kiinteitä kertoimia ottelulle.

Lopputulokset Toimisto 1 Toimisto 2
1 1,25 1,43
2 3,9 2,85

Koskien kumpaakin vedonlyöntitoimistoa, jos käänteinen lopputulos on suurempi kuin 1. Niinkuin ne ovat tässä tapauksessa: (1 : 1,25) + (1 : 3.9) = 1,056 ja (1 : 1,43) + (1 : 2,85) = 1,051
Murtoluku 1 yläpuolella on vedonlyöntitoimiston voittoprosentti, minkä vedonlyöntitoimisto ansaitsee tarjoamalla vetoja tapahtumiin. Vedonlyöntitoimisto 1:n odotetaan tämän esimerkkitapauksen mukaan ansaitsevan 5,6 prosentin voitot lyödyistä vedoita kyseiseen tennisotteluun. Yleensä nämä voittoprosenttien välit sijoittuvat tuonne 8 - 12 prosentin luokkaan.
Ideana onkin löytää kertoimet eri vedonlyöntitoimistoista, missä käänteisarvot kaikille lopputuloksille on alle yhden. Tarkoittaen käytännössä sitä, että vedonlyöntitoimistot ovat eri mieltä lopputuloksesta. Tätä ristiriitaa voidaan käyttää voiton tekemisessä.

Esimerkiksi tekemällä vedon lopputulos 1:n puolesta vedonlyöntitoimistossa 2 ja tekemällä vastaavasti vedon lopputuloksen kaksi puolesta vedonlyöntitoimistossa 1:

(1:1,43) + (1:3,9) = 0,956

Panostamalla 100€ jaettuna lopputuloseen yhdelle vedonlyöntitoimisto kakkosessa ja lyömällä vetoa myöskin lopputulos kahden puolesta vedonlyöntitoimistossa 1, tuo tämä kaavan mukaan siis vedonlyöjälle voittoa 100€ x (1,43:3,9) = 36,67.

Havainnollistetaan sama vielä:

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaavan tulos 36,67 euroa tulisi panostaa kertoimelle lopputos kahdelle kertoimella 3,9 ja 100€ lopputulos yhdelle kertoimella 1,43.

Näin tulos olisi: Lopputuloksen 1 ilmaantuessa 100 * 1,43 = 143 €
Lopputulos 2 ilmaantuessa 36,67*3,9 =143

Sijoitussummasihan on tässä tapauksessa yhteensä 136,67 euroa ja mahdollinen voitto kummallakin lopputuloksella 143 euroa. Erotuksena syntyy siis 143 - 136,67 = 6,33 € voittoa, joka on sama kuin 4,6 prosentin voitto sijoituksellesi.Tätä kaavaa käyttämällä olet siis ansainnut itsellesi 4,6 prosentin riskittömän tuoton hetkessä.
Kannattaa aina muistaa arbitraaseja käyttäessä, että panostaa kiinteille kertoimille, sillä joskus vedonlyöntitoimistot saattavat vetää vetokohteen pois pelattavista pelikohteista huomattuaan antaneensa liian suuret kertoimet. Tai sitten toinen riski, jolloin vedonlyöntitoimisto on laittanut kohteen kertoimet väärinpäin.