Etusivu >> Pelimuodot >> Pitkäveto

Veikkaus Sivustot

 

Pitkäveto

PitkävetoPitkäveto nousi ryminällä suomalaisten suosioon, jo samana vuonna kun se otettin pelivalikoimaan vuonna 1993. Pelin tarkoituksena on arvata päättyykö ottelu kotijoukkueen voittoon, tasapeliin vai vierasvoittoon ja valita tämän mukaan merkkinsä 1 x 2 valinnoista.

Aluksi pitkävetoa pelattiin minimissään kolmella kohteella, joista jokaisen tuli olla oikein. Näinä päivinä vaihtoehtoja on useita: single, tupla, trio, kvartetti ja kvintetti.


Single

Pelaaja valitsee pitkävetolistalta yhden kohteen pelattavaksi ja tekee merkinnän jonka uskoo voittavan 1 x 2 joukosta. Voittoon oikeuttaa vain oikein arvattu tulos. Voittosumma muodostuu oikean valinnan kertoimen ja asetetun panoksen suuruuden yhteistuloksesta.

Esimerkki:

Ottelu Valinta Kerroin Panos Voittosumma
Kitee-sotkamo 1 2,35 10€ 23,5€

Tässä tapuksessa pelaajan saavuttama voitto-osuus on 13,50 euroa.


Tupla

Pelaaja valitsee pitkävetokohteiden listasta kaksi veikkaus kohdetta ja tekee merkkivalintansa. Kummankin kohteen on oltava oikein ja kerroin muodostuu valittujen merkkien antamista kertoimista kerrottuna toisillaan + kertaa asetettu panos.

Esimerkki:

 

Ottelu Valinta Kerroin Panos Voittosumma
Ottelu 1 x 3,55 -
Ottelu 2 1 2,05 -
Yht. 7,28 5€ 36,4€

Ylhäällä olevan tuloksen perusteella pelaajan saavuttama voitto vedonlyönnillään on 31,4€.


Trio

Trio muodossa pelaaja valitsee pitkävetokohteiden vedonlyönti listasta kolme mieleistään lopputulosta ja tekee merkinnät niiden mukaan. Kaikkien kolmen ottelun lopputulos on oltava oikein ja voittosumma määräytyy taas kohteiden kertoimien ja panoksen suuruuden mukaan.

Esimerkki:

Ottelu Valinta Kerroin Panos Voittosumma
example 1 2 3,40 -
example 2 1 1,15 -
example 3 1 2,20 -
Yht. 8,60 10 86€

Kuten Yllä olevat esimerkit osoittavat, mitä enemmän kohteita pelaaja onnistuu saamaan oikein, niin sitä suurempia voittoja hänellä on mahdollisuus tavoitella isoimmilla kertoimilla.

Pelaaja voi merkitä pelikohteita samaan kuponkiin korkeintaan 10 kappaletta, kokonaiskertoimen ollessa maksimissaan 3 000.