Etusivu >> Uutiset >> Eetu Selänteen valinta Pikkuleijoniin hämmästyttää

Veikkaus Sivustot

 

Eetu Selänteen valinta Pikkuleijoniin hämmästyttää

Eetu Selänteen pelioikeudesta pelata Pikkuleijonien paidassa on noussut melkoinen kohu, sillä Amerikan ja Suomen kansalaisena Selänteellä ei ole suoraa pelioikeutta pelata Suomen maajoukkueessa. Kansainvälisen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan Selänteen pitäisi pelata yhtäjaksoisesti Suomessa ensin vähintään kaksi vuotta ennen kuin hän voi edustaa Suomea Pikkuleijonien MM-kisoissa. Suomen jääkiekkoliiton Timo Bäckmanin mukaan Selänteelle voi kuitenkin hakea edustusoikeutta erityisluvalla, mikäli hän tulee valituksi kisajoukkueeseen.

Erityislupaa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton hallitukselta tarvitaan, sillä nykyään ei ole olemassa sääntöjä Selänteen tapaukselle. Syy tähän hankaluuteenhan on siis ulkomailla asuminen vanhempiensa työn vuoksi ja että isä sattuu olemaan ammattijääkiekkoilija.

Eetu Selänteen isä Teemu Selänne ei näe mitään estettä miksi Eetu ei voisi edustaa Suomea. Teemu päivittää Twitter-tiliään: ”Olen niin innoissani Eetun valinnasta maajoukkueeseen. Edustettuani ylpeänä Leijonia 27 vuotta, on outoa edes puhua, voiko Eetu pelata Suomen maajoukkueessa.”

Eetu Selänne pääsi alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueeseen

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Mika Marttila vahvisti viime viikolla, että 17-vuotias Selänne pelaa nuorten maajoukkueessa. Selänteen seurajoukkue on Los Angeles jr. Kings, ja Selänne pelaa maajoukkueessa hyökkääjänä. Alle 18-vuotiaiden turnaukset pelataan viiden maan kesken Tshekissä 4 - 8.2. Turnaukseen osallistuvat Suomen lisäksi Tshekki, Venäjä, Ruotsi ja USA.

Selänne saapui Suomeen viime perjantaina. Helsingin Jäähallin harjoitushallissa Selännettä odotti valtava määrä median edustajia. Selänne otti median vastaan innoissaan ja puheliaana. Hän kertoi olevansa hyvin tyytyväinen siitä, että saa pukea leijonapaidan päälleen, sillä hän on unelmoinut paidan pukemisesta jo pitkään. Pelaaminen Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa vaatii kuitenkin Selänteeltä vielä totuttelua ja sopeutumista. Hän kertoi, että on jää on täällä aivan erilaista ja joukkueessa on paljon uusia kasvoja.