Etusivu >> Uutiset >> F1-talli Caterham on syvissä talousvaikeuksissa

Veikkaus Sivustot

 

F1-talli Caterham on syvissä talousvaikeuksissa

Caterham F1 autoja valmistava yritys Caterham Sports Limited on Britanniassa laitettu selvitystilaan sen talousvaikeuksien vuoksi. Yrityksen talouden selvitysmieheksi nimitettiin Finbarr O’Connell. Lokakuun puolessa välissä O’Connell ilmoitti, että Caterham F1 autoja ei saa viedä tallin tehtaalta pois ilman hänen suostumustaan.

Vielä viime viikolla Caterham tallissa uskottiin, että kilpailemista pystytään jatkamaan, sillä selvitystoimet eivät vaikuta 1 Malaysia Racing Team yhtiöön, jonka hallussa on Caterhamin osallistumisoikeus F1-sarjaan. O’Connell on kuitenkin toista mieltä asiasta. Hän ei aio päästä autoja ulos tallista ennen kuin sopimukset velkojen hoidosta saadaan aikaiseksi. Kuitenkin viime lauantaina F1 sarjan toimitusjohtaja Bernie Ecclestone tiedotti, että Caterhamia ei tulla näkemään Austinissa, Texasissa, järjestettävässä kisassa.

Caterham Sports Limited yhtiöllä on noin 20 miljoonaa euroa velkaa, josta suurinta osaa velkoo malesialainen pankki Exim. Nykyisen omistajan Andrei Tsheglakovin mukaan selvitysmies selvittää parhaillaan vanhan omistajan, Tony Fernandesin, aikaisia velkoja. Talousongelmien vuoksi Caterham on elänyt tähän mennessä kädestä suuhun. Caterhamilla on muun muassa maksamattomia laskuja Ferrarin toimittamista moottoreista. Huhujen mukaan Ferrari ei aio ensi kautena toimittaa Caterhamille teknisiä ohjeita koskien moottoreita. Tallin selvitystilan ja rahanpuutteen vuoksi Caterham ei pysty osallistumaan kilpailuihin. F1:n toimitusjohtaja antaa Caterhamille kaksi kautta aikaa etsiä uusia sijoittajia.

Talousvaikeuksien lisäksi tallin ahdinkoa lisää Tsheglakovin ja Fernandesin kiista omistajuudesta. Tsheglakov on sanonut lehdistölle, että ostaja on jätetty mahdottomaan tilanteeseen, jossa heidän on rahoitettava velkaista tallia ilman laillista omistustitteliä siihen, minkä ovat ostaneet. Fernandesin mukaan hän ei ole saanut sovittuja rahoja. Vastalauseeksi Tsheglakovin omistajuusväitteille Fernandes twiittasi ”Jos ostaa jotain, siitä pitäisi maksaa. Aika yksinkertaista.”