Etusivu >> Uutiset >> Ferrari pääsi eroon Fernando Alonsosta

Veikkaus Sivustot

 

Ferrari pääsi eroon Fernando Alonsosta

Fernando Alonson jatkosta Ferrarin tallissa on spekuloitu pitkään vaikka Alonsolla oli muutaman viikko sitten vielä sopimus Ferrarin kanssa vuoteen 2016 saakka. Alonson lähtemisestä oltiin epävarmoja kunnes Ferrari teki sopimuksen nelinkertaisen maailmanmestari Sebastian Vettelin kanssa. Ensi kautena Vettel jättää Red Bull tallin ja siirtyy ajamaan Ferrarille. Ferrarin ja Vettelin välinen sopimus tarkoittaa Alonsolle lähtöä tallista, sillä Ferrarilla on myös ensi kaudesta sopimus Kimi Räikkösen kanssa.

Alonsosta ei halvalla päästä eroon

Ferrarin tallipäällikön mukaan Alonso haluaa purkaa sopimuksen, mutta espanjalainen kuljettaja on asiasta eri mieltä. Alonsosta eroon pääseminen voi käydä Ferrarille kalliiksi, sillä se saattaa joutua maksamaan jopa 50 miljoonaa euroa. Vettelin palkkaaminen ei ole myöskään halpaa hupia. Kolmen vuoden sopimus maksaa Ferrarille noin 190 miljoonaa euroa. Sopimuksen myötä Vettelista tulee yksi maailman eniten tienaavista urheilijoista vuosittaisella palkkatasolla.

Alonso ja tiimi eivät tule toimeen

Alonso on ehtinyt ajaa Ferrarin tallissa viisi vuotta. Näiden vuosien aikana välit Alonson ja tiimin välillä ovat tulehtuneet. Alonso on turhautunut siitä, että Ferrarilla ei ole sellaista autoa, jolla hän pystyy voittamaan. Alonso ei ole Ferrarilla ollessa voittanut kertaakaan maailmanmestaruutta.

Alonson tulevaisuus F1:ssa edelleen epäselvää

On vielä epäselvää mitä Alonso aikoo tehdä sopimuksen loputtua Ferrarin kanssa tai kenen tallissa hän ajaa seuraavaksi – jos missään tallissa. Alonso ilmoitti Venäjän Grand Prixin jälkeen, että hän ei ole ainakaan kiinnostunut ajamaan Williamsin tai Lotuksen tallissa. Ferrarille hän ei voi mennä takaisin. Sen lisäksi Red Bull on ilmoittanut, että he eivät ole Alonsosta kiinnostuneita, joten Alonson realistiset vaihtoehdot ovat tällä hetkellä McLaren tai Mercedes talli.