Etusivu >> Uutiset >> Jules Bianchin tila on edelleen kriittinen

Veikkaus Sivustot

 

Jules Bianchin tila on edelleen kriittinen

Marussia tallin kuljettaja ranskalainen Jules Bianchi, 25, loukkaantui ulosajossa erittäin vakavasti F1 Japanin GP:ssä. Bianchi sai erittäin vakavia päävammoja noin kaksi kuukautta sitten sattuneessa ulosajo-onnettomuudessa. Bianchi törmäsi 200 kilometrin tuntinopeudella nosturitraktoriin. Bianchia hoidettiin Japanissa Mien nimisessä keskussairaalassa Yokkaichissa. Bianchin perheen mukaan Bianchia voi paremmin ja hänet on siirretty hoidettavaksi kotimaahansa Ranskaan.

Syy onnettomuuteen edelleen epäselvä

Kohtalokkaan ulosajon syitä on spekuloitu onnettomuudesta lähtien, mutta mitään varmaa syytä onnettomuuteen ei vielä ole vahvistettu. Yksi syy onnettomuuteen voi olla radan tornista näytetty vihreä lippu, joka viestii normaaleista ajo-olosuhteista. Normaalit ajo-olosuhteet kuitenkin alkavat vasta lipun kohdalla. Bianchi ajoi ulos juuri ennen tätä. Ennen vihreää lippua näytettiin tupla keltaista lippua, joka ohjeistaa kuljettajia ajamaan niin hiljaa, että pystyvät jarruttamaan äkillisissä tilanteissa. Liput ja huono näkyvyys ovat saattaneett vaikuttaa Bianchin arviointikykyyn. Bianchin onnettomuudesta johtuen on myös käyty vilkas keskustelu siitä miksi kilpailu keskeytettiin vasta kilpailun loppupuolella vaikka kilpailun aikana oli huono näkyvyys rankkasateen vuoksi. Spekuloinnin huipuksi nousi saksalaisen Sport Bild lehden väite siitä, että Bianchia olisi ohjeistettu ajamaan tupla keltaisista lipuista huolimatta kovaa vauhtia, jotta Caterham tallin kuljettaja Marcus Ericsson ei saavuttaisi häntä. Marussia talli paheksuu syvästi levinnyttä uutista ja pitää sitä järkyttävänä ja totuuden vastaisena. Jotkut pitävät Marussiaa vastuussa onnettomuudesta ja jotkut taas kilpailun järjestäjää. F1 kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Bernie Ecclestone painotti, että kansainvälinen autoliitto, FIA, on vastuussa MM-osakilpailuiden järjestelystä: ”FIA on urheilullisesti vastuussa kilpailuista. FIA määrää kilpailuihin lääkintähenkilökunnan ja kilpailunjohtajan. Kisatapahtumat ovat heidän vastuullaan, ja kilpailunjohtaja kantaa suurimman vastuun.”

Bianchin tila on vakaa

Bianchin perhe on surun murtama. Vielä kuukaudenkin jälkeen onnettomuudesta Bianchi oli tehohoidossa. Tällä hetkellä Bianchi pystyy hengittämään omin voimin. Hänen tila on edelleen kriittinen, mutta vakaa. Bianchin isä Phillippe Bianchi kiittää kaikkia, jotka olivat käyneet katsomassa Bianchia sairaalassa: ”En ole nähnyt ikinä mitään vastaavaa. Se on todella koskettanut meitä. Olemme varmoja, että Jules tuntee kaiken tämän rakkauden ja positiivisen energian. Hän ei luovuta. Hän on vahva ja voittaa elämänsä tärkeimmän aika-ajokierroksen.”