Etusivu >> Uutiset >> KalPan hauskoja sattumuksia jääkiekkourheilussa

Veikkaus Sivustot

 

KalPan hauskoja sattumuksia jääkiekkourheilussa

Suomen jääkiekkohistorian aikana on tapahtunut yhtä ja toista hauskaa ja arvaamatonta. Tapahtunut on muun muassa jäyniä joukkueen sisällä, palkan alennuksia ja jääkiekkofanien uhkailua ulos heittämisellä pelihallista. Tässä on kooste urheiluvaikuttajien ja entisten tähtien hauskoista muisteluista.

Kolikoita sateli

Kauden 1989–1990 ottelussa KalPan pelaaja Peter Slaninanin ja HIFK pelaaja Darren Boykon välillä syntyi tappelu. Päätuomarina toimi Seppo Mäkelä. Rangaistukseksi Mäkelä poisti Slaninan pelistä. Yleisö ei ollut samaa mieltä Mäkelän kanssa, ja siitä alkoi vihellyskonsertti. Viimeinen pisara Mäkelälle oli, kun yleisö alkoi heittää kolikoita jäälle. Mäkelä meni toimitsijapöydän luo ja kuulutti, että jos kolikoiden heittäminen jäälle ei lopu, niin hän tyhjentää koko hallin. Koko yleisö purskahti nauruun. Kaikkien onneksi kolikoiden heittely loppui eikä ketään häädetty ulos.

Potut pottuina

Brent Sapergia pelasi KalPassa 1986–1987 kaudella. Hänet tunnetaan värikkäänä kaverina. Seurajohtokaan ei saanut pidettyä häntä kurissa.  Sapergialla oli tapana leikata joukkuekavereiltaan sukan teristä pois palan niin, että varpaat näkyivät. Kerran yksi pelaajista päätti kostaa ja leikkasi hänen suosikkilippiksensä lipan pois. Hän suuttui silmittömästi ja nosti siitä niin kovan metelin, että kukaan ei uskaltanut tunnustaa. Samalla kaudella joukkue oli pelaamassa Prahassa ja Seprgian passi piilotettiin heidän tulomatkalla maahan. Ollessaan paluumatkalla lentokentällä, Sepergia luuli hukanneensa passinsa ja pelkäsi joutuvansa päiviksi kommunistimaahan, jossa kylmä sota oli vielä käynnissä. Joukkueen antaessa hänen passinsa takaisin lähtöselvityksessä Sepergian kasvot olivat siinä vaiheessa jo aivan punaiset.

Palkkaleikkaus sai sykettä

Maalivahti Pasi Kuivalainen pelasi 1992–1993 kuumeessa sillä seurauksella, että hänelle tuli sydänlihastulehdus. Tapauksen jälkeen Kuivalainen joutui pitämään sykemittaria vuorokauden ympäri niin, että syke on koko ajan alle 100 lyöntiä. Tuolloin kausi oli KalPalle vaikea ja lama painoi sen lisäksi päälle. Talous näytti niin synkältä, että seurajohto marssi pukukoppiin esittämään palkkaleikkauksia. Koko porukka oli kuoleman hiljaa, kunnes Kuivalaisen sykemittari alkoi huutamaan ja kaikki repesivät nauruun.