Etusivu >> Uutiset >> NHL pelaaja Olli Määttä joutuu kasvainleikkaukseen

Veikkaus Sivustot

 

NHL pelaaja Olli Määttä joutuu kasvainleikkaukseen

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä sai tietää noin kolme viikkoa sitten, että hänellä kasvain kilpirauhasessa. Kasvain huomattiin ensimmäisen kerran, kun Pittsburgh Penguinsin pelaajat olivat harjoitusleirillä, jolloin heille tehtiin terveystarkastus.

Kilpirauhasesta löytynyt patti johti jatkotutkimuksiin, joissa patti myöhemmin todettiin kasvaimeksi. Joukkueen lääkärin Dharmesh Vyasin mukaan kasvain voi 85% todennäköisyydellä osoittautua syöpäkasvaimeksi leikkauksen jälkeen. Siitä riippumatta Määttä tullee toipumaan täysin. Vyas ei usko Määtän tarvitsevan sädehoitoa tai solusalpaajia. Määttä voi jatkaa normaalia elämää. Tämän ei pitäisi vaikuttaa hänen kykynsä pelata jääkiekkoa millään lailla.

 

Pittsburgh Penguinsin toimitusjohtaja Jim Rutherford kertoi ihailevansa Määtän suhtautumista uutiseen. Määttä on nuori pelaaja, mutta iästään huolimatta hän pystyi käsittelemään asian erittäin ammattimaisesti. Kasvain ei ole estänyt Määtän keskittymistä tai peliä. Määttä on pelannut tällä kaudella kaikki seitsemän peliä. Hän teki jopa yhden maalin ja neljä maalisyöttöä.

Kasvaimesta huolimatta Määttä ei tunne olevansa mitenkään erilainen kuin ennen tietoa kasvaimesta. Hän tiedostaa, että kasvain on hänessä ja pyrkii saamaan siitä mahdollisimman paljon tietoa, mutta ei ole asiasta huolissaan. Näin hän kommentoi terveydentilastaan tiedotustilaisuudessa: ”En ole huolissani. Tiedän, että seuran hoitohenkilökunta pitää minusta huolta. Kaikki menee hienosti.” Ennen tiedotustilaisuutta hän oli puhunut kasvaimestaan vain perheensä ja läheisimpien ystäviensä kanssa.

 

Kasvain on tarkoitus leikata pois lähiviikkoina. Vyasin mukaan toipumiseen menee noin viikosta puoleentoista viikkoon. Toipumisajan jälkeen Määttä voi alkaa taas harjoitella, mutta peleihin Määttä voi osallistua vasta noin neljän viikon kuluttua leikkauksesta.