Etusivu >> Uutiset >> NHL:n jatkoaikaehdotus älytön vai toimiva?

Veikkaus Sivustot

 

NHL:n jatkoaikaehdotus älytön vai toimiva?

Rangaistuslaukauskilpailu voi jäädä pian NHL:n historiaan. NHL-joukkueiden toimitusjohtajat pohdiskelevat parhaillaan olisiko kolme kolmea vastaan jatkoajalla parempi kuin rangaistuslaukauskilpailu. Uutta tapaa pelata jatkoaikaa pääsivät ensimmäisenä kokeilemaan AHL-pelaajat tällä kaudella. Uusi jatkoaika on pidennettyyn seitsemään minuuttiin, josta kolme ensimmäistä minuuttia pelataan neljä neljää vastaan ja loput neljä minuuttia pelataan kolme kolmea vastaan. Jos ottelu ei ratkea jatkoajalla, vasta tällöin otetaan käyttöön perinteinen rangaistuslaukauskilpailu. Jääkiekkotoimittajien mukaan käytäntö näyttää hölmöltä, mutta kun katsoo tilastoja, vain yhdeksän peliä 45:stä oli päätynyt rangaistuslaukauskilpailuun.

Uudistunutta jatkoaikaa jakaa mielipiteitä

Chicago Blackhawksin riveissä pelaava maalivahti Antti Raanta ei lämpene uuden jatkoajan ajatukselle. Hänen mielestä on aivan älytöntä, että pelimuodostelmaa pitää vaihtaa kesken jatkoajan neljästä pelaajasta kolmeen.

Toisin kuin Raanta, AHL:n pelaaja suomalaislupaus Teuvo Teräväinen kannattaa uudistunutta jatkoaikaa. NBC: haastattelussa hän kertoi, että uudistunut jatkoaika on hyvä tapa ratkaista ottelu. Hän myös kertoi tykkäävänsä pelata neljä viimeistä minuuttia, sillä se on erittäin hauskaa.

Toronto Marliesin päävalmentaja Gord Dineen on myöskin uudistuneen jatkoajan puolella. ”Se on ehdottomasti jännittävä tapa faneille, sillä he näkevät taidon korostuvan tällä tavalla. Pelaajilla on kiekko hallussa enemmän ja he pelaavat luovemmin.”

New Jersey Devilsin hyökkääjä Tuomo Ruutu ei ole puolesta tai vastaan, sillä hänellä ei ole kokemusta uudesta jatkoaikakäytännöstä. Hän kuitenkin toivoo, että uudistunutta käytäntöä testattaisiin kunnolla ennen kuin se tulee pysyvästi voimaan. Ruutu tuskin pahastuu vaikka NHL:n jatkoaika muutettaisiinkin, mutta hän kuitenkin pitää siitä, että jäällä on mahdollisimman paljon pelaajia.