Etusivu >> Uutiset >> SM-liigan kalliit liput ja huono taloustilanne eivät houkuttele katsojia

Veikkaus Sivustot

 

SM-liigan kalliit liput ja huono taloustilanne eivät houkuttele katsojia

Syyskuun alussa käynnistynyt SM-liiga ei ole saanut nauttia suurista yleisömääristä. Yleisökato näyttää olevan koko liigan laajuinen ongelma. Viime vuoteen verrattuna, ottelusta riippuen, yleisökato on tyypillisesti muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen.

Tapparan toimitusjohtajan Mikko Leinosen mukaan syyskuu ja lokakuu ovat yleensäkin hiljaisimpia kuukausia, mutta hän uskoo, että lippujen myynti tulee nousemaan talvea kohti. Syy hiljaiselle aloituskaudelle on SM-liigan liian aikainen aloitusajankohta. Ihmiset nauttivat vielä viimeisistä syyskeleistä ja mökkeilystä eivätkä ole kiinnostuneet talvilajeista.

Huono työllisyys ja talous vaikuttavat merkittävästi lippujen myyntiin. Ihmiset ovat valppaampi siitä, mihin käyttävät rahansa. Maksulliset vapaa-ajanviettokohteet ovat yleensä ensimmäisten joukossa, jotka leikataan. Syitä otteluun jättämättä menemiselle ei ole ainoastaan lippujen ylihinnoittelu ja huono talous. Paikalla myytävien tuotteiden hinnat ovat myös korkealla. Nelihenkisen perheen otteluilta välipaloineen ja juomineen saattaa maksaa 100 - 150€, mitä ei yhden aikuisen päivätyöllä välttämättä pysty kattamaan. Viihtyvyydellä on myös suuri merkitys. Monet fanit ovat harmissaan siitä, että seisomapaikkoja on vähennetty. Halpojen seisomapaikkojen sijasta fanit joutuvat tyytymään kapeisiin tuplahintaisiin penkkeihin. Näillä paikoilla taputtaminenkin ärsyttää vieressä istujaa. Lisäksi yleisö toivoo enemmän vastinetta rahoilleen vaikkapa erätauon aikaisella viihteellä. Jotkut ovat kuitenkin menettäneet uskon siihen, että asiat muuttuisivat. Eräs jääkiekkofani on tullut siihen tulokseen, että hän katsoo mieluummin kotonaan televisiosta kuukauden ajan sekä koti- että vieraspelit 30 euron otteluhinnalla kuin menee kerran paikanpäälle.

Hinnat vaihtelevat jonkin verran pelien ja hallien välillä. Liigassa jokainen joukkue päättää omasta hinnoittelusta. Yleisökato on huomattu ja siihen on reagoitu muun muassa muuttamalla hinnoittelustrategiaa ja lisäämällä seisomapaikkoja. Jos yleisökato-ongelmaan ei onnistuta puuttumaan, monet joukkueet tulevat olemaan ongelmissa, sillä lippujen myynti on heidän yksi suurimmista tulonlähteistä.