Etusivu >> Uutiset >> Suomalaiset jääkiekkoilijat jääkiekkoharrastuksen tukijoina

Veikkaus Sivustot

 

Suomalaiset jääkiekkoilijat jääkiekkoharrastuksen tukijoina

Jääkiekkovarusteita

Vähävaraisten perheiden auttaminen nousi esille viime vuoden lopussa, kun seinäjokelainen Sini Rauhala, kahden lapsen äiti, pyysi apua Teemu Selänteeltä ja muilta suomalaisilta NHL-pelaajilta. Avunpyynnön hän toivotti Yle Urheilun haastattelussa. Rauhala kertoi, että harrastukseen kuluu paljon aikaa ja sitä enemmän vielä rahaa. Yhden lapsen yhden kauden jääkiekkoharrastukseen hänellä kuluu noin 3 000 €.

Selänne vastasi avunpyyntöön

Entinen NHL pelaaja Teemu Selänne vastasi ensimmäisenä Rauhalan avunpyyntöön avustajansa välityksellä suoraan Kaliforniasta sen jälkeen, kun hän oli lukenut Rauhalan haastattelu Yle Urheilusta. Selänne on uransa aikana tehnyt paljon hyväntekeväisyyttä ja auttanut vähävaraisia, joilla on ollut vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista. Muiden auttaminen on aina ollut Selänteen yksi tärkeimmistä prioriteeteista. Jo vuonna 1994 Selänne perusti Finnish Flash -yrityksen Waltteri Immosen, Markus Kettererin, Petteri Immosen ja Keijo Säilynojan kanssa. Yrityksen tarkoitus on auttaa nuoria, joilla ei ole varaa tai mahdollisuutta jatkaa harrastuksen parissa taloudellisten ongelmien takia. Kahdenkymmenen vuoden aikana Finnish Flash -yritys on avustanut nuoria jo 20 miljoonalla eurolla.

Jääkiekkoilijat innostuivat vähänvaraisten auttamissa

Rauhalan avunpyyntö ylettyi myös muiden jääkiekkoilijoiden korviin. Kuultuaan tapauksesta NHL-pelaaja Lasse Joensuu aikoo perustaa Porin Ässien kanssa ensi keväänä rahaston vähäosaisten ja syrjäytyneiden kiekkoilijanuorten auttamiseksi. Joensuu on sitä mieltä, että monet vanhemmat joutuvat tekemään isoja taloudellisia uhrauksia lastensa jääkiekkoharrastuksen vuoksi. Vaikka jääkiekko on lajina kallis, taloudelliset seikat eivät saisi olla esteenä. Joensuu haluaa, että kaikille nuorille tarjotaan yhtä hyvät mahdollisuudet lajin harrastamiseen. Joensuulle jääkiekko ei ole pelkkä ura vaan se toi mukanaan myös sosiaalisia taitoja ja hyviä ystäviä.

Floridassa pelaava Aleksander Barkov pitää ideaa hyvänä. Hän kertoi aikovansa osallistua vähänvaraisten nuorten auttamiseen, mikäli rahaston perustaminen onnistuu. Avustustoiminta ei ole Barkoville uutta, sillä hän on aikaisemminkin osallistunut samankaltaisiin hyväntekeväisyystekoihin.

Ville Nieminen tukee Joensuun ajatusta rahaston perustamisesta. Nieminen pelaa nykyään Lukon riveissä, mutta aloitti uransa Tapparassa, ja hän on edelleen monen mielestä Tapparan mies joukkueen vaihdoksesta huolimatta. Niemiselle avustustoiminta on tuttua, sillä hänellä oli jo Tapparassa oma rahasto Tapparan junioreille.