Etusivu >> Uutiset >> Wimbledon FC seuran karmeat toimet vuotivat julkisuuteen

Veikkaus Sivustot

 

Wimbledon FC seuran karmeat toimet vuotivat julkisuuteen

1980- ja 1990-luvuilla Wimbledon FC oli kukoistava jalkapalloseura, joka menestyi liigassa erittäin mallikkaasti vuodesta toiseen huolimatta siitä, että sillä oli käytettävissä yksi sarjan pienemmistä budjeteista. Wimbledon FC -jalkapalloseura ei käyttänyt suuria summia pelaajiin. Seuran menestyminen perustui täysin kovaan armeijamaiseen kuriin. Wimbledon FC:n todellinen onnistuminen tapahtui vuonna 1989 kun se voitti Liverpoolin 1–0 FA Cupin loppuottelussa.

 

Entinen joukkueen hyökkääjä John Fashanu kertoi BT Sport dokumentissa, että heitä hallitsi pelko ja se oli hänen mielestä ihanaa. Toimintamalli ei kuitenkaan sopinut kaikille. Entinen pelaaja Terry Phelan kertoi CNN:lle, että hänellä itsellä kesti jopa puoli vuotta sopeutua. Hän kertoi myös nähneensä monien murtuvan kyyneliin, sillä he eivät kestäneet jalkapalloseuran kurinalaista toimintalinjaa. Phelan kertoikin, että sopeutuminen oli avain selviämiseen Wimbledon FC:ssä.

Pahamaineinen Wimbledon FC

Ennen Wimbledon FC:n kulta-aikaa seuran maine oli puhtoinen. Kulta-aikansa aikana Wimbledon FC sai lempinimeksi ”hullu jengi”. Seuran lempinimi sai alkunsa seuran sisällä tapahtuneista järjettömistä asioista. Phelan kertoi, että seuran jäsen saatettiin sitoa alasti ja raahata kuralätäkön yli. Joskus kävi myös niin, että joku varasti toisen auton ja kävi piilottamassa sen. Myös kengät saatettiin naulata penkkeihin kiinni. Eikä tässä ole edes kaikki. Phelan jatkaa, että vaatteita saatettiin joko polttaa tai niitä revittiin kappaleiksi. Jos joku unohti hotellihuoneensa avaimen johonkin, hänen hotellihuoneensa tuhottiin täysin hänen poissa ollessa.

 

Jalkapalloseuran myynnin ja muuton myötä Wimbledon FC pelaa nykyään Milton Keynes Dons nimellä.